top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

Mit vigyünk a strandra, ha kisgyerekkel megyünk pancsolni?

Frissítve: 2023. dec. 1.

Nemcsak első gyerekesek számára lehet hasznos, ha közösen gondoljuk végig, mit érdemes magunkkal vinni egy családi fürdőzésre. Bizony, valószínűleg már nem lesz elég egy törölköző, fürdőruha és a bankkártya. De azért nem kell megijedni, utánfutóra sem lesz szükség.


Gondoljuk végig nyugodtan, neked szükséges több eszköz, mint korábban? Kell minden, amit otthon használunk a kicsivel? Ha otthon marad valami, ami később fontos, tudjuk pótolni? Lehet, hogy már így sikerül csökkenteni vagy legalább rendszerezni a listát.


Amire legfontosabb figyelni, az a napvédelem és a hidratálás. Sajnos ezeket gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni, keveset iszunk, naptej nélkül vagyunk kint a szabadban, illetve egész nap nem húzódunk árnyékba. Gyerekekkel viszont már nem lehet így strandolni, náluk kiemelt veszélyforrás, ha nem isznak eleget vagy leég az érzékeny bőrük. Szóval vigyünk magas faktorszámú, negyvenes-ötvenes naptejet és folyadékot, lehetőleg vizet. Kenjük be a gyermeket napközben többször, ha lehet, már az előtt fél órával, hogy közvetlenül érné a bőrét a nap és itassuk minden órában háromszor-négyszer.

Gondosan válasszuk meg a helyszínt. Ha nincsenek nagy lombos fák és nem tudunk vinni árnyékoló eszközt vagy kis sátrat inkább a késő délutáni órákban menjünk, vagy ne maradjunk délutánig. A hőguta és napszúrás hamar komoly bajt okozat kicsi gyermekeknél.


A másik lényeges pont, hogy milyen eszközzel megy be a vízbe, ha nem tud biztonsággal úszni. Három hónapos kortól használható a beülős úszógumit vagy a swim-trainer. A nagyobbaknak, akik már játszani szeretnének a vízben vagy van egy kis vízbiztosságuk megfelelő lehet a karúszó, vagy az úszómellény. Ezek sokkal jobbak, mint egy úszógumi, mert nem tudnak a gyermekről leesni.


A többi dolog, amit vinnünk kell, akár egy közepes táskában elférhet. Kis egészségügyi csomagban lehet ragtapasz, esetleg rovarriasztó spray, csípés elleni krém. Vigyünk váltó fürdőruhát és egy plusz olyan ruhát, amiben a kicsi a parton lehet. Plédet vagy olyasmit, amire leülhet a fűben. Könnyű sapkát vagy kalapot. Ha nem ehet bármit, akkor pici hűtőtáskában neki megfelelő ennivalót és egy kis vízi játékot.
24 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page