top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

Az első évek játékai

Frissítve: 2023. dec. 1.

Mivel játsszon a kisgyermek? Mondhatjuk, hogy szinte mindegy, csak ne digitális eszközzel, hanem valódi tárgyakkal, játékokkal. De még jobb, ha olyannal, ami kíváncsivá is teszi, ami megismerésre és ismétlésre sarkall, ami az ujjacskákat, a kezet mozgatja és persze, ami biztonságos.


A tárgyak legyenek könnyen megfoghatók, készüljenek különböző anyagokból. Nem kell felvonultatni a drága játéktárgyak arzenálját. Ugyanígy nem fontos, hogy minden játéktárgy különösen színes vagy hangot adó, zenélő, esetleg többfunkciós legyen. A kicsi gyerekek hétköznapi eszközökkel is szívesen tevékenykednek, pakolnak, építenek. Számukra a felfedezés és az ismétlés, a gyakorlás is játék.

Nagyon hasznosak a pakolásra, válogatásra, építésre és kreativitásra ösztönző játékok karikák, építőkockák, de akár otthoni használati eszközök, pl.: műanyag tálkák, dobozok, wc papír gurigák vagy flakonok is. Sok közös élményt adnak azok a tárgyak, melyek szerepjátékra használható figurák, bábok, plüssök. Játsszunk a gyermekkel együtt, de adjunk neki időt az önálló játékra, a megismerésre is. Ne foglalkoztassuk állandóan, mert később nehezebben tud önállóan hosszabban tevékenykedni vagy koncentrálni.


Megnéznéd bejegyzésünket videó formában is? Akkor kattints a gombok egyikére és tekintsd meg!



















9 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page