top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

Az első 5 év fontossága

Frissítve: 2023. dec. 1.

A gyermek fejlődésének első öt éve döntő fontosságú az egészsége, jóléte és jövője szempontjából. Ekkor gyermeked agya gyorsabban fejlődik, mint bármikor máskor az életében. Kinyílik a világ előtte és elkezdi felfedezni a környezetét.


A kisgyermek korai tapasztalatai - azok a dolgok, amelyeket lát, hall, megérint, szagol és ízlel - serkentik az agyát milliónyi kapcsolatot hozva létre. Ekkor alakulnak ki az egész életen át tartó tanulás, az egészség és a viselkedés alapjai. Éppen ezért meghatározó, hogy ebben a periódusban milyen ingerek, milyen mennyiségben érik a gyermeket, hogy mivel játszik, mit lát vagy néz egész nap, és milyen szociális kapcsolatai vannak. Rengeteget tanulnak ebben az időszakban.


Az első 5 év azonban egy rendkívül szenzitív periódus. Ha ebben az időszakban a fejlődése jelentős késedelmet szenved, az kihatással lesz a további képességek alakulására is. Erre az időszakra tehető a gyermek személyiségének kibontakozása is, amely nagyban befolyásolja, hogy hogyan lesz képes másokat szeretni és elfogadni.


Tartsatok velünk és kövessetek minket csatornáinkon!


 Az első 5 év fontossága

7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

留言


bottom of page