top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

A napirend fontossága

Frissítve: 2023. dec. 1.

A kicsi gyermekek életében nagyon fontos a napirend. A napirend ugyanis hasonlóan egy kerethez, határokat ad és egyben biztonságot a gyermeknek. Egy vázat a napnak, rendszert az életnek, ami által kiszámíthatóbb minden, és a gyermek számára is könnyebb az átláthatóság, amihez igazodik, ami a kiindulását adja mindennek.


Segíti többek között a viselkedést, a közösségi életet, az idői rendszer kialakulását, az önállóság felépülését, később pedig könnyebb a célok elérése is.


Amikor napirendről beszélünk, nem arra gondolunk, hogy az újszülöttel és a kis csecsemővel szigorú keretekhez kötve foglalkozzunk, hiszen nekik még szükséges az igény szerinti táplálás, szorosabb fizikai kontaktus.


Azonban amikor kialakul egyfajta rendszer, a gyermek már csak napi egy-két alvást igényel, fel lehet építeni és a mindennapok nagy részében tartani egy mindenki számára komfortos közös menetrendet. Nem szigorú és nagyon merev szabály és idői rendszerre kell gondolni, de legyen egy olyan ritmus, melynek vannak a napon belül fix pontjai: ezek az étkezések, az alvás, valamint az egyéni és közös időtöltés is.


Megnéznéd a napirend fontosságát videó formában is? Akkor kattints a gombok egyikére és tekintsd meg!12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page