CÉLUNK ÉLETREVALÓ, EGÉSZSÉGES, 
MOZGÁST SZERETŐ
ÉS RENDSZERESEN MOZGÓ, VÍZBIZTOS GYERMEKEK NEVELÉSE.

 

STILIANOS VÍZI KÉSZSÉG- ÉS KÉPESSÉGFEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS

MIÉRT FONTOS
AZ SHD® BABAÚSZÁS?

Az SHD babaúszás megkezdése azért indokolt akár már 3 hónapos korban, mert a  gyermek testi és mentális egészsége is a korai életszakaszban alapozódik meg. Minden fontos képesség és készség elsajátíthatóságának megvannak a leginkább alkalmas időszakai, amikor az idegrendszer éretté válik. Ezek a szenzitív időszakok a fejlődés első néhány évében dominánsak.
 

Az SHD foglalkozásaink során ezekre a szenzitív időszakokra és a gyermekek természetes közegére, a mozgásra és a játékra támaszkodunk.

 

Foglalkozásainkon nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek vízbiztosságának kialakítására már pár hónapos kortól. Az elsajátított feladatok és a megerősített lélekjelenlét általa gyerekek 2-3 éves korukra magabiztosan képesek a vízben közlekedni és vészhelyzetben képesek tudatosan legyőzni a pánikot.

AZ SHD® ELŐNYEI

A spontán tanulási folyamatok mellett irányított tanulással kompenzálja a mozgásszegény életmód okozta eltéréseket.

Az SHD módszerrel egyrészt megelőzhetünk, vagy javíthatunk számos testi deformitást, másrészt érdemi szinten is hozzájárulhatunk a gyermek mentális fejlődéséhez

KINEK AJÁNLOTT?

Minden 3 hónapos kor feletti ép és eltérő fejlődésmenetű gyermeknek 

ajánlott foglalkozásunk. 
Koraszülött, vagy rizikócsecsemőknek is hasznos kiegészítés lehet.

A FOGLALKOZÁS MENETE

SHD vízi készség- és képességfejlesztő óráinkon maximum 7 páros (gyermek + kísérő) vehet részt.

A szülő az oktató instrukciói alapján végrehajtja a mondókákkal vagy dalocskákkal összekötött feladatokat
a gyermekkel. Az oktató folyamatosan figyeli és segíti a gyermeket és a szülőt.

A foglalkozás 5 perces tornával indul.

Ezt követi a 30 perces vízi készség- és képességfejlesztő oktatás.
Végül egy 15 perces játékidővel zárul az alkalom, ami alatt már csatlakozhat a medencébe plusz egy kísérő, aki addig is megfigyelőként követhette a foglalkozást.

Felmerülő kérdés esetén

válaszra lelhetsz itt:

ELSŐKÉNT HAGYTUK EL A BÚVÁRREFLEXET

Az SHD foglalkozás fontos eleme a CDSM – tudatos merülés technika. Ez a későbbi légvételes merülés alapjait tanítja meg a gyermekeknek azáltal, hogy már kiskorban tudatosságra és nem a búvárreflexre épít. Ennek köszönhetően a gyermekek három hónapos kortól bármely életkorban elkezdhetik a foglalkozást.

GYERMEKKÖZPONTÚ ÚSZÁSOKTATÁS

A gyermekek 3,5 - 4 éves korukban kerülnek át a babaúszós csoportból úszós csoportba, ahol már szülő nélkül vesznek részt a foglalkozásokon.
A gyermekeket a pozitív nevelés módszerével, gyermekközpontú, kiscsoportos foglalkozások keretében tanítjuk az úszásnemek elsajátítására, valamint az életmentő feladatokra.

Olyan légkört szeretnénk teremteni, amelyben a gyermek jól érzi magát és felszabadultan mozog. Mindehhez nélkülözhetetlen az oktató és a gyermek közötti erős kötelék és bizalom.

A GYERMEKEK FEJLŐDÉSÉNEK AKTÍV NYOMON KÖVETÉSE

AZ SHD

SZINTRENDSZER

Uszodánk olyan szintrendszert épített fel, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekeket ne csak korosztály, hanem aktuális fejlettségi szint szerint is csoportosítsuk. A gyermekek ezen a rendszeren haladnak végig az SHD képzés folyamán. A szülők minden szintváltásról hírlevelet kapnak, amelyben részletezzük az adott korosztály legfontosabb ismérveit a fejlődési területekre és csoportra vetítve.

A Fejlődési Napló segítségével az SHD vízi képességfejlesztő foglalkozásainkon résztvevő gyermekek fejlődését több szempontból nyomon követhetjük, értékelhetjük és dokumentálhatjuk. Így nyújtva minél korábbi segítséget és támogatást a gyermekeknek és szüleiknek, ha feltételezhető vagy már ismert fejlődési eltérés, elmaradás. Játékos feladatainkon keresztül figyeljük meg a gyermeki fejlődés főbb területeit, a képességek, és készségek érését az életkor szerint elvárt átlagos szinthez mérve. Az értékelési folyamat menetét a szülők is megismerik, kérdés vagy esetleges probléma esetén oktatóinkkal és a rendszerben dolgozó gyógypedagógusokkal is lehetőségük nyílik konzultációra.

 

© 2019 Stilianos Kft. 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram