top of page
SHD_kor_kep.png

CÉLUNK ÉLETREVALÓ, EGÉSZSÉGES, 
MOZGÁST SZERETŐ
ÉS RENDSZERESEN MOZGÓ, VÍZBIZTOS GYERMEKEK NEVELÉSE.

Az SHD módszer

STILIANOS VÍZI KÉSZSÉG- ÉS KÉPESSÉGFEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS

MIÉRT FONTOS
AZ SHD® BABAÚSZÁS?

Az SHD babaúszás megkezdése azért indokolt akár már 3 hónapos korban, mert a  gyermek testi és mentális egészsége is a korai életszakaszban alapozódik meg. Minden fontos képesség és készség elsajátíthatóságának megvannak a leginkább alkalmas időszakai, amikor az idegrendszer éretté válik. Ezek a szenzitív időszakok a fejlődés első néhány évében dominánsak.
 

Az SHD foglalkozásaink során ezekre a szenzitív időszakokra és a gyermekek természetes közegére, a mozgásra és a játékra támaszkodunk.

 

Foglalkozásainkon nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek vízbiztosságának kialakítására már pár hónapos kortól. Az elsajátított feladatok és a megerősített lélekjelenlét által a gyerekek 2-3 éves korukra magabiztosan képesek a vízben közlekedni és vészhelyzetben képesek tudatosan legyőzni a pánikot.

AZ SHD® ELŐNYEI

A spontán tanulási folyamatok mellett irányított tanulással kompenzálja a mozgásszegény életmód okozta eltéréseket.

Az SHD módszerrel egyrészt megelőzhetünk, vagy javíthatunk számos testi deformitást, másrészt érdemi szinten is hozzájárulhatunk a gyermek mentális fejlődéséhez

KINEK AJÁNLOTT?

Minden 3 hónapos kor feletti ép és eltérő fejlődésmenetű gyermeknek 

ajánlott foglalkozásunk. 
Koraszülött, vagy rizikócsecsemőknek is hasznos kiegészítés lehet.

A FOGLALKOZÁS MENETE

SHD vízi készség- és képességfejlesztő óráinkon maximum 7 páros (gyermek + kísérő) vehet részt.

A szülő az oktató instrukciói alapján végrehajtja a mondókákkal vagy dalocskákkal összekötött feladatokat
a gyermekkel. Az oktató folyamatosan figyeli és segíti a gyermeket és a szülőt.

A foglalkozás 5 perces tornával indul.

Ezt követi a 30 perces vízi készség- és képességfejlesztő oktatás.
Végül egy 15 perces játékidővel zárul az alkalom, ami alatt már csatlakozhat a medencébe plusz egy kísérő, aki addig is megfigyelőként követhette a foglalkozást.

Felmerülő kérdés esetén

válaszra lelhetsz itt:

ELSŐKÉNT HAGYTUK EL A BÚVÁRREFLEXET

stilianos CDSM

Az SHD foglalkozás fontos eleme a CDSM – tudatos merülés technika. Ez a későbbi légvételes merülés alapjait tanítja meg a gyermekeknek azáltal, hogy már kiskorban tudatosságra és nem a búvárreflexre épít. Ennek köszönhetően a gyermekek három hónapos kortól bármely életkorban elkezdhetik a foglalkozást.

GYERMEKKÖZPONTÚ ÚSZÁSOKTATÁS

Úszásoktatás

A gyermekek 3,5 - 4 éves korukban kerülnek át a babaúszós csoportból úszós csoportba, ahol már szülő nélkül vesznek részt a foglalkozásokon.
A gyermekeket a pozitív nevelés módszerével, gyermekközpontú, kiscsoportos foglalkozások keretében tanítjuk az úszásnemek elsajátítására, valamint az életmentő feladatokra.

Olyan légkört szeretnénk teremteni, amelyben a gyermek jól érzi magát és felszabadultan mozog. Mindehhez nélkülözhetetlen az oktató és a gyermek közötti erős kötelék és bizalom.

A GYERMEKEK FEJLŐDÉSÉNEK AKTÍV NYOMON KÖVETÉSE

SHD-szintrendszer-2022.png
ezust_damaszk_hatter.jpg

AZ SHD

SZINTRENDSZER

Uszodánk olyan szintrendszert épített fel, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekeket ne csak korosztály, hanem aktuális fejlettségi szint szerint is csoportosítsuk. A gyermekek ezen a rendszeren haladnak végig az SHD képzés folyamán. A szülők minden szintváltásról hírlevelet kapnak, amelyben részletezzük az adott korosztály legfontosabb ismérveit a fejlődési területekre és csoportra vetítve.

A Fejlődési Napló segítségével az SHD vízi képességfejlesztő foglalkozásainkon résztvevő gyermekek fejlődését több szempontból nyomon követhetjük, értékelhetjük és dokumentálhatjuk. Így nyújtva minél korábbi segítséget és támogatást a gyermekeknek és szüleiknek, ha feltételezhető vagy már ismert fejlődési eltérés, elmaradás. Játékos feladatainkon keresztül figyeljük meg a gyermeki fejlődés főbb területeit, a képességek, és készségek érését az életkor szerint elvárt átlagos szinthez mérve. Az értékelési folyamat menetét a szülők is megismerik, kérdés vagy esetleges probléma esetén oktatóinkkal és a rendszerben dolgozó gyógypedagógusokkal is lehetőségük nyílik konzultációra.

KÉSZÍTSÜK FEL EGYÜTT GYERMEKEDET AZ ISKOLÁRA!

Swim&Learn
IMG_2181-copy_RET.jpg
SHD_SL.png

SWIM & LEARN

ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ

A Stilianos Babauszoda hálózat Magyarországon elsőként egyedülálló iskolaelőkészítő foglalkozássorozatot indít. A Swim and Learn olyan komplex rendszer, mely a 4-6 éves korosztályban tovább építi az SHD órákon elsajátított alapokat, kiegészítve az úszástanítással. A tematika 12 olyan ismeretanyagot ölel fel, melyek mélyebb ismerete szükséges az optimális iskolakezdéshez. Ilyenek többek között a számok, évszakok, formák, testrészek, irányok. A 45 perces órákon kognitív és grafomotoros feladatok váltakoznak az úszással, közben egyre bővül a gyermekek tudásrendszere, nyelvi- és képességstruktúrája, figyelmi kapacitása, feladattartása. A Swim and Learn rendszerben a szülők is részt vesznek a foglalkozásokon, így mintegy „DIY” módon aktív részesei gyermekük úszásoktatásának és fejlesztésének egyaránt.

bottom of page