top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

Szent Stylianos, uszodánk névadója

Frissítve: 2023. dec. 1.

Pozitív életfelfogása és aktív társadalmi szerepvállalása a Stilianos Babauszoda számára követendő példa és érték.


Szent Stylianos szeretettel fordult a gyermekek és családok felé, gyógyított, tanított. Mosolygós, harmonikus lényével nyugalmat, boldogságot sugárzott.

Kr. u. 550 körül Kis-Ázsiában született. Szüleitől hatalmas vagyont örökölt, melyet szétosztott a szegények között. Idejét, energiáját főként az emberek tanítására és gyógyítására fordította. Igazán legendássá akkor vált, amikor kezét egy sebesült kisgyermek fölé tartotta, aki ettől meggyógyult.

Derűs, kedves ember volt, sokan felkeresték, hogy tanuljanak és gyógyuljanak. Egyre több kisgyermekkel foglalkozott, amihez segítői is akadtak, így született meg a világ első „napközije”.

Hosszú életet élt, az emberek halála után is megőrizték emlékét. A katolikus egyház többek között a gyermekek, az árvák védelmezőjeként tiszteli.

A róla készült festményeken mindig gyermekek körében ábrázolják, emléknapja november 26. Ekkor uszodánk is megemlékezik Szent Stylianosról, aki felismerte, hogy szükség van a gyermekek szeretetteljes oktatására, testi és lelki egészségük támogatására.


Stylianos értékrendje közel áll hozzánk, évszázadokon átívelő üzenete hitvallásunk egyik alappillére. Mivel tudjuk, hogy a gyermekek a jövőt képviselik, tanításuk és egészséges fejlődésük elősegítése kiemelkedően fontos számunkra.

31 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page