top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

A minőségi idő, avagy miért fontos együtt lenni a gyermekünkkel?

Frissítve: 2023. dec. 1.

Valahogy nincs szíved megszabadulni az iskolában készített, ötössel jutalmazott tutajtól. Ismerős?


Lehet, hogy nem is jutott még eszedbe mennyivel fontosabb számodra, amit te magad hozol létre, amit lépésről lépésre elért eredmények után tudhatsz a magunkénak. Ez minden területen igaz, ha pedig a gyermekünkkel együtt dolgozunk valamin, az még inkább felértékelődik. Gondold végig, hogy mik az életedben az ilyen kisebb-nagyobb meghatározó élmények. Talán még az iskolából egy-egy alkotás, amit most is őrzöl, esetleg egy egyedül elkészített és jól sikerült tárgy a lakásban vagy a kertben. Emlékszel az apró mozzanatokra és a siker élményére, örömére.


Még különlegesebb és fontosabb, ha gyermekeddel közösen érsz el valamit, úgy, hogy te foglalkozol vele, látod a folyamatot, átéled a fejlődését. Például megtanítod biciklizni, hintázni, esetleg segítesz neki elkészíteni egy ajándékot vagy akár hosszú időn keresztül foglalkozol vele egy-egy területen, tanítgatod, ügyesíted. Látod, hogy honnan indult, hová jutott, látod a kisebb eredményeket és a nagyobb mérföldköveket.

A szülő-gyermek foglalkozások ezt a lehetőséget és élményt nyújtják. A Stilianos hitvallása és tudatos pszichológiája is ez. Ha szülőként részese vagy az órának, a közösen átélt élmények, a befektetett idő és energia miatt jobban felismered a fejlődést, a változást és még inkább értékeled az elért eredményt. Múlt héten csemetéd még nem tudta csippentve megfogni a kis játékot vagy nem tudott átúszni a karikán, talán nem ismerte a vízi élőlényeket, most pedig már igen, úgy, hogy te segítetted. Ez fantasztikus érzés és nagyon nagy lehetőség mindkettőtöknek.


Különösen fontos most a felgyorsult, gyakran bizonytalan és egyre személytelenebb világban, hogy a szülők és gyermekek értékesen legyenek együtt, raktározzanak közös élményeket, sikereket, melyekre később nemcsak visszaemlékezni jó, hanem építeni is lehet.


Próbáld ki és éld át! Foglalkozz a kicsivel otthon is, érjetek el minél több közös eredményt, de ismerd fel és ragadd meg az együtt mozgás és tanulás, a tervezett minőségi időtöltés lehetőségét is.

11 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page