top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

A gyermekkori elhízás

Frissítve: 2023. dec. 1.

Több ruhagyártó cég is gyerekeknek szánt plus size kollekciókkal jelent meg a közelmúltban. Ezt hallva, olvasva érdemes elgondolkodni a gyermekkori elhízás jelenségéről. Amellett, hogy az érintett gyerekeknek is lehet olyan ruhadarabokat vásárolni, amikben kényelmesen érezhetik magukat, nem biztos, hogy olyan jó a kezdeményezés üzenete.


Az egyre több kicsit érintő gyermekkori elhízás ugyanis nem csak esztétikai, hanem sokkal összetettebb kérdés. Szervi, hormonális, de akár lelki hátterű is lehet, de ugyanígy okozhatja a mozgásszegény és képernyő vagy kijelző előtt töltött életmód is.

Az idő előrehaladtával az elhízás kontroll és figyelem nélkül súlyosbodhat és hosszú távú következményei lehetnek. Ha nincs egészségügyi háttér, épp elég gond, ha a gyermek testmozgás nélkül egyre több evéssel tölti a szabadidejét.


Komolyabb esetben fontos az orvosi vagy pszichológiai vizsgálat, hiszen az elhízáshoz szervi problémák és negatív lelki tényezők is társulhatnak, megnehezíti a szociális helyzetét és a beilleszkedését a gyermeknek, mely nagyon sok nehézséget és fájdalmat okozhat.


Lényeges a túlsúlyos gyermek mozgásával is foglalkozni, megadni számára az örömöt szerző sport lehetőségét, idejét és rendszerét, kitartásra buzdítva a kezdeti nehézségek idején.


Megnéznéd bejegyzésünket videó formában is? Akkor kattints a gombok egyikére és tekintsd meg!



















14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page