top of page
Keresés
  • Szerző képeStilianos Babauszoda

A dackorszak elvette a kedvedet az SHD foglalkozásoktól? Ne add fel!

Frissítve: 2023. dec. 1.

Hisztizik a gyermeked és nem akarja elvégezni a feladatokat?


Ezzel szinte minden szülő szembesül az 1 éves kor betöltését követően. Ki rövidebb, ki hosszabb periódussal áll szemben. A jó hír az, hogy valójában rajtad múlik, mikor lesz annak vége, és mikor térnek vissza a kiegyensúlyozott, örömteli foglalkozások. A gyerekek dacos akaratossága, ellenállása ebben a korszakban természetes, a szárnypróbálgatás az átlagos személyiségfejlődés része. Ne akard mindenáron elfojtani, inkább próbálj határokat szabni, a pozitív nevelés eszközeivel a helyes viselkedésmódot megerősíteni, mely által figyelmet szentelsz rá és ettől gyermeked biztonságban érzi magát. Egész élete során gördülhetnek elé kisebb-nagyobb határok, melyek elfogadását vagy épp leküzdését már a korai években érdemes megtanulnia. A dackorszak nem a szülők bosszantását célozza, próbálj kedvesen határozott maradni, mindannyiótok számára betartható és egyben biztonságot nyújtó kereteket felállítani. Pozitívan és következetesen állj hozzá.


A kedvedet semmiképp se szegjék a gyakori hisztik! 

Íme 10 ok, hogy miért ne hagyd abba:

1. Gyermeked korán vízbiztos lesz és képes lesz kiúszni a medence szélére akár 2 évesen.

2. Erősödik az immunrendszere és a tüdeje (pl. a tüdőgyulladás így előzhető meg leginkább).

3. A felső légúti betegségek és az asthma kialakulása is megelőzhető a rendszeres vízben végzett mozgással.

4. Gyermeked társai között van, szocializálódik, kapcsolatokat épít.

5. A fejlődés szempontjából legmeghatározóbb első éveiben vízben mozog, mely nem terheli az izületeit és a gerincét. Az összes izmot átmozgatva haladhat tovább gyermeked a mozgásfejlődésében, miközben segítjük a koordinációját, egyensúlyát.

6. Úszáselemeket tanul, ami által sokkal korábban és könnyebben elsajátítja az úszást.

7. Gyermeked kötelesség és feladattudata már kiskorban elkezd kialakulni, ami hozzájárul majd az iskolai teljesítményéhez, sporthoz való hozzáállásához.

8. Nemcsak minőségi, de egyben hasznos időt töltesz a gyermekeddel.

9. Nemcsak mozgása, értelme is fejlődik a feladatok által.

10. A korosztályos tematikánknak köszönhetően gyermeked olyan megoldandó feladatokkal találkozik, ami számára abban az időszakban aktuális, szükségszerű és motiváló, elsajátításuk sikerélményt nyújt, önbizalma is épül.

6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page